Monday 18 May 2015

Apple Pie

Iloista alkuviikkoa, toivottavasti vietitte ihanan viikonlopun auringosta nauttien. Tässä tulisi (vihdoinkin...) lupaamani supersimppelin ja herkullisen piirakkapohjan resepti. Vaikka makeista jälkkäreistä en juuri pidä, on tämän Sunnuntain erikoisvehnäjauhopussista alunperin napatun reseptin mukaan leivottu omppupiirakka kuin pieni pala taivasta. Alkuperäsitä reseptiä muokkaan yleensä  laittamalla sokeria sekä rasvaa hiukan vähemmän.

2 munaa // 2 eggs
1,5 dl sokeria // 1,5 dl white sugar
2 tl vaniliinisokeria // 2 tsp vanilla sugar
3 dl vehnäjauhoja // 3 dl wheat flour
1,5 tl leivinjauhetta // 1,5 tsp baking powder
1,5 dl juoksevaa margariinia 
(tai 150 g sulatettua margariinia) // 150 g margarine or  butter
1 dl hedelmätäysmehua // 1 dl juice (orange juice or apple juice...)
(tai 1 dl maitoa) // (or 1 dl milk)

Sekoita munat ja sokerit. Happamia marjoja käytettäessä sokerin määrää voi halutessaan lisätä, yleensä olen silti laittanut sokeria alle puolitoista desiä. 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munien ja sokerin joukkoon. Lisää joukkoon juoksevaa/sulatettua margariinia sekä mehua. Mielestäni sekä omena- että appelsiinimehu toimivat loistavasti piirakoiden kanssa. Suosikkiyhdistelmäni on cloudy apple juice omenapiirakassa ja appelsiinimehu mustikkapiirakassa. Mehun voi toki korvata myös maidolla.

Voitele piirakkavuoka ja levitä tasaiseksi sekoitettu taikina vuokaan.

Levitä marjat/kuoritut omenat taikinan päälle. Omppupiirakassa ripottelen omenoiden pinnalle hiukan kanelia. Superherkullisen omenapiirakan saa helposti laittamalla omenalohkot, kanelia ja sokeria pakastepussiin ja ravistamalla pussin sisältöä siten, että omenat ovat kauttaaltaan kanelin ja sokerin peitossa. Omasta mielestäni omenapiirakasta tulee todella mehukas, jos omenat pilkkoo pieniksi "kuutioiksi".

Paista uunin alatasolla noin 25-35 minuuttia.

***

Mix eggs with sugar. If you are baking lingonberry pie you might need little bit more sugar.

Mix baking powder and vanilla sugar into wheat flour, add margarine and then add into the paste with mixed eggs and sugar. Add juice (or milk).

Grease the pie tin lightly and pour the paste into it.

Add apples or berries. I think that apple pie tastes super delicious if you peel apples and cut them into cubes. 

Bake in preheated oven until apples are softened and browned a little bit, about 25-35 minutes.






No comments:

Post a Comment