Thursday 27 August 2015

Studying

Toivepostauksena ajattelin jakaa kanssanne muutamia hyviksi toteamiani opiskelu- ja ajankäyttövinkkejä.

I shared some studying this time in Finnish only.


Opintopistemäärän kartuttaminen

Vaikeimmat kurssit pois alta. Opiskellessa tulee väistämättä eteen kursseja tai tehtäviä, jotka eivät yksinkertaisesti motivoi tai tunnu mukavilta. Omalla kohdallani olen kuitenkin huomannut toimivaksi sen, että suoritan tylsimmältä tuntuvat koulujutut ensimmäisenä pois alta.



Vieraat kielet. Jos sinulla on hyvä kielipää, ala opiskelemaan jotain uutta kieltä. Päätin lukioaikana, että keskityn vain englantiin ja ruotsiin ja olin varma, että venäjä ja ranska ovat kielet, joita ainakaan en ikinä alkaisi opiskelemaan. No... never say never, viime keväänä viimeistä venäjän jatkokurssin tenttiä kirjoittaessani päätin täydentää tyhjäksi käynyttä lukujärjestystäni ranskan kielen ja kulttuurin alkeiskurssilla.


Ajankäytön hallinta

Monday Funday. Useiden vuosien ajan olen pyrkinyt organisoimaan suurimman osan oppitunneista sekä luennoista lukujärjestykseeni heti maanantain kohdalle. Näin loppuviikon aikataulu pakollisten läsnäolojen suhteen on ollut paljon väljempi, kun suurimman osan hommista on saanut suoritettua heti alkuviikosta.

To Do -listat. Deadlinet ja pakolliset juoksevat asiat kannattaa kirjoittaa ylös. Liimaan paperikalenteriini jokaiselle viikkonäkymälle oman Post It -lappusen ja ruksin tehtävälistalta rivejä yli sitä mukaan, kun saan asioita suoritettua. Mac:ssä ainakin on myös hyvä Tarralaput-ohjelma, jonka avulla muistettavat asiat saa kätevästi näkyville työpöydälle.





Värikoodit. Yliviivaustusseja kannattaa käyttää kalenterissa, muistiinpanoissa ja oppikirjoissa. Merkkaan punaisella tärkeimmät asiat, kuten kalenteriin pakolliset läsnäolot ja palaverit, muistiinpanoihin luennoitsijan painottamat asiat ja oppikirjoihin ydinasiat. Sinisellä merkitsen kalenteriin deadlinet, muistiinpanoihin ja oppikirjoihin sinisellä väritän kaavat ja yhtälöt. Keltaista väriä käytin varatessani kalenterista aikaa kandidaatintyöni tekemiseen ja vihreällä merkitsin vapaa-ajan riennot kalenteriin.



Muistiinpanot

Järjestys. Muistiinpanojen kirjoittaminen ei välttämättä edistä kaikkien oppimista, mutta jos asiat jäävät paremmin mieleen ylöskirjoittamisen avulla, paperit, monisteet ja vihkot kannattaa pitää järjestyksessä kansioissa.



Word. Muistiinpanot voi ja monessa tapauksessa kannattaa näpytellä koneelle.

Pihistä & Panosta. Kannattaa muistaa, että erilaisiin muistivihkoihin ja -kirjoihin saa tuhlattua varmasti loputtomasti rahaa, joten kannattaa pitää mielessä perinteisten sinikansivihkojen edulliset ja opiskelijaystävälliset hinnat. Vaikka välillä toki ihanat kuvat vihkojen kansissa motivoivat kummasti. ;)



No comments:

Post a Comment